Matchtröja väntas gå hundratusentals euro

Legendariska fotbollsspelaren Geoff Hurst 2014. Bild: EPA/MARCELO SAYAO

Han är den enda spelaren som gjort tre mål i en VM-final i fotboll. Nu ska Geoff Hursts matchtröja från finalen 1966 säljas på auktion – 50 år efter Englands hittills enda VM-titel.

Auktionshuset Sotheby's räknar med att den kommer att klubbas för upp till 500 000 pund, ungefär 635 000 euro, skriver auktionsfirman i ett pressmeddelande.

– Den här tröjan är det mest värdefulla föremålet från den historiska matchen som finns. Den symboliserar en legendarisk stund i engelsk fotboll. Ett unikt föremål vars värde bara stiger med åren, säger Sotheby's-representanten Gabriel Heaton i pressmeddelandet.

Det är inte första gången den engelska anfallsstjärnans tröja säljs. Hurst sålde den redan år 2000 till en privat samlare. Sedan dess har den sålts vidare och priset har stigit med åren.

Geoff Hurst gjorde tre av Englands fyra mål i segern över Västtyskland med 4–2, vilket ordnade Englands hittills enda VM-titel. 

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46