Match avbröts i division 1 efter rasistiska rop från läktaren

Arkivbild. Haka spelar sina hemmamatcher på Fabriksplan i Valkeakoski.Bild: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Matchen mellan Haka och KTP i division 1 avbröts efter besked från domaren. Orsaken var rasistiska rop från läktaren.

Flera medier, bland annat Ilta-Sanomat och Aamulehti, rapporterar om att det skett en tråkig incident i matchen mellan Haka och KTP i division 1. Efter 18 minuters spel valde domare Mohammed Al-Emara att blåsa av matchen i Valkeakoski. Al-Emara hade uppfattat rasistiska rop från läktaren och valde att sätta stopp för matchen ända tills åtgärder vidtagits. Redan innan matchen hade han diskuterat situationen med lagens tränare.

Efter att Al-Emara blåst av spelet och lagen marscherat in i omklädningsrummen uppmanade speakern i Valkeakoski publiken att bete sig.

– Domaren tolkade situationen så att spelet inte fick fortsätta innan personen som ropat glåpord blivit avlägsnad från läktaren, berättar Hakas evenemangschef Asko Jussila till Ilta-Sanomat.

Ordningsvakter avlägsnade sedan den enligt rapporter berusade personen och matchen kunde fortsätta. Haka, som ledde 1-0 innan incidenten, ökade på ledningen under fortsättningen av matchen och då Al-Emara blåste slutsignalen stod 3-0 åt hemmelaget på resultattavlan i Valkeakoski.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00