Mät mig! Förstå mig!

Culture. Brains on Art skapar en svalt upphöjd laboratoriekänsla på Muu. Bild: Synnöve Rabb

Brains on Art omvandlar dina biosignaler till små kryp.

Brains on Art

Culture. Galleri Muu, Lönnrotsgatan 33. Till 15.5.

Kollektivet Brains on Art presenterar ett stiligt installerat interaktivt verk på Muu. En bassäng med formen av en petriskål omges av piedestaler för sensorer, som läser av besökarens biosignaler: pulsen och hudens förmåga att leda elektricitet. Utifrån mätresultatet skapas ett projicerat kryp som simmar ut i bassängen. Dessvärre är bilderna inte speciellt talande.

När man försöker skapa en bild av en människa genom att mäta och programmera blir resultatet lätt futtigt. Mer säger verket om lockelsen i att försöka göra just det här. Att mäta, avläsa och synliggöra det som händer i vår kropp och vårt psyke.

Synnöve Rabb Konstredaktör

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning