Martin Norrgård ny vallachef för skidlandslaget

Martin Norrgård tar över som vallachef för det finländska skidlandslaget. Bild: Skidförbundet

Skidförbundet har utsett finlandssvenska Martin Norrgård till servicechef för längdåkningslandslaget.

Skidförbundet meddelade på torsdagen att Martin Norrgård tar över som ny servicechef från och med säsongen 2020–21. Norrgård inleder sitt arbete med det finländska längdlandslaget 1 oktober och kontraktet sträcker sig över OS i Peking 2022 och innehåller dessutom en option för mästerskapen 2023.

Pargasbördiga Norrgård jobbade som vallare för det svenska landslaget förra säsongen och var mycket omtyckt. Den 33-åriga Norrgård är politices magister och han är utbildad proffstränare. Han har tioårig erfarenhet som vallare i bland annat Japan, Storbritannien och Sverige.

"Det känns fint att få vara en del av det finländska laget. Uppgiften kommer att vara krävande och utmanande men jag väntar med spänning på att få inleda arbetet. Vi har en gäng skickliga och erfarna vallare i vår bil och mitt mål är att skapa en bra atmosfär och teamets viktigaste uppgift är att få idrottarna att nå sin fulla potential", säger Norrgård i ett pressmeddelande.

Förutom Norrgård valdes fyra personer på heltid till serviceteamet. Tre av dem, Are Mats, Raul Seema och Petri Koivisto, jobbade i teamet också den avslutade säsongen. Heikki Alakärppä' är däremot ett nytt namn i teamet.

Sammanlagt sökte 34 personer till de öppna tjänsterna och Skidförbundets verksamhetsledare Ismo Hämäläinen är nöjd med det stora intresset och kvaliteten på sökanden.

"De som sökte tjänsterna hade ett starkt kunnande och mycket erfarenhet. Testarbetet är en viktig del av jobbet och då behövs det bra kondition. Många av de sökande har tävlingsbakgrund", säger Hämäläinen i pressmeddelande.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning