Marthorna delar ut ekonomibok till unga och startar rådgivning på Whatsapp

Marthaförbundets bok En euro i taget behandlar allt från budgetering, olika sätt att spara, inkomster och pensioner till bostadssparande och placeringar. Bild: Marthaförbundet

Marthaförbundet delar ut en bok som ska hjälpa unga med privatekonomin. Samtidigt lanserar marthorna en rådgivningstjänst på Whatsapp.

Marthaförbundet ska dela ut ekonomiboken En euro i taget till svenskspråkiga elever på andra stadiet. Boken är skriven av Marthaförbundets ekonomirådgivare Marina Nygård, skriver Marthaförbundet i ett pressmeddelande.

– En stor del av vår ekonomi regleras av lagstiftning och det som står i svenska böcker gäller inte för Finland. Till exempel fungerar en av våra populäraste sparmetoder – bostadslån – helt annorlunda länderna emellan, säger Nygård i pressmeddelandet.

Boken delas ut till en årskurs i andra stadiet per läroinrättning. Boken är inte till salu, men delas också ut i samband med ekonomirådgivning. Enligt marthorna finns ett uppenbart behov av en ekonomibok på svenska då över 380 000 personer i Finland har en anteckning om betalningsstörning.

Marthaförbundet lanserar samtidigt en ny tjänst för ekonomisk rådgivning för unga på Whatsapp. Personer under 29 år kan anonymt skicka frågor till numret 044 4919 210. Tjänsten är öppen måndagar och onsdagar klockan 10–14.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning