Markus Österlund slutar som folktingssekreterare

Markus Österlund lämnar uppdraget som Folktingets folktingssekreterare. Bild: Ari Sundberg/SPT

Markus Österlund har lett Svenska Finlands Folkting sedan 2011.

Markus Österlund lämnar uppdraget som folktingssekreterare för Svenska Finlands Folkting. Det meddelar Folktinget i ett pressmeddelande.

Österlund har lett Folktinget sedan 2011.

– Arbetet som folktingssekreterare har varit oerhört meningsfullt och inspirerande, men stundvis också tungt. Att med president Martti Ahtisaari få arbeta fram landets första nationalspråksstrategi hör definitivt till höjdpunkterna, och det gäller också Folktingets storsatsningar på Finlandsarenan och på tv-sända svenskadagenfester, säger Österlund i pressmeddelandet.

Riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) som är Folktingets ordförande tackar Österlund för ett helhjärtat arbete för det svenska i Finland.

– Under hans tid som folktingssekreterare har Folktinget varit en sann och aktiv garant för det svenska i Finland, säger Bergqvist i pressmeddelandet.

Folktingets styrelse inleder nu rekryteringen av Österlunds efterträdare. Enligt Bergqvist kommer man att publicera en rekryteringsannons.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning