Marko Anttila lejonens lagkapten i VM

Marko Anttila är lejonens lagkapten. Bild: Lehtikuva / Seppo Samuli

Marko Anttila fungerar som lejonens lagkapten i ishockey-VM i Slovakien.

Det finländska ishockeyförbundet meddelade på tisdagen att det blir Jokerit-spelare som fungerar som lagkaptener i VM i Slovakien.

Marko Anttila fungerar som lagkapten i turneringen medan Veli-Matti Savinainen och Mikko Lehtonen bär A på bröstet som assisterande kaptener. Anttila spelade i Jokerit föregående säsong och har kontrakt också för kommande säsong. Savinainen och Lehtonen ansluter till det finländska KHL-laget inför nästa säsong.

För Anttila är årets VM-turnering den tredje i karriären medan Savinainen spelat i VM fyra gånger och Lehtonen spelarv sitt andra VM.

Finland inleder sitt VM-äventyr på fredag då laget ställs mot Kanada i öppningsmatchen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning