Marko Ahtisaari fortsätter leda Helsingfors festspel

Marko Ahtisaari. Bild: Joichi Ito

Marko Ahtisaari fortsätter som konstnärlig ledare för Helsingfors festspel fram till år 2023.

Helsingfors festspel är Nordens största mångkonstnärliga stadsfestival, och Marko Ahtisaari har varit dess konstnärliga ledare sedan augusti 2018.

– I år hade festivalen nio världspremiärer, hälften av dem i offentliga utrymmen. Vi öppnade upp våra konstnärliga kontaktytor mot teknologi, välbefinnande och natur, och tanken är att fördjupa dessa teman under de kommande åren. Det är en glädja att långsiktigt fortsätta på dessa teman tillsammans med våra samarbetspartner, säger Marko Ahtisaari i ett pressmeddelande.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning