Marko Ahtisaari chef för Helsingfors Festspel

Marko Ahtisaari tar över det konstnärliga ansvaret för Helsingfors Festspel. Bild: Jarno Mela

Marko Ahtisaari har utnämnts till konstnärlig chef för Helsingfors Festspel.

Nordens största stadsfestival, Helsingfors Festspel, fyller 50 år och satsar på ännu högre publiksiffror internationellt samarbete.

Marko Ahtisaari utnämns till konstnärlig chef från och med 1.8.2018 och ansvarar för festivalens konstnärliga planering åren 2019-2020.

Ahtisaari, som är född 1969, återvänder till Finland från USA där han har lett sitt eget företag Sync Project. Företaget är specialiserat på att utveckla tjänster för hälsa och välbefinnande med hjälp av musik.

– I mitt arbete försöker jag förena kraften från teknologi och samfund. Tillsammans med festivalteamet ska vi bygga upp Helsingfors Festspel till en ännu öppnare plattform för kultur, säger Ahtisaari i ett pressmeddelande.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning