Markkanens svårigheter fortsätter i NBA – Chicago Bulls fick storstryk av regerande mästaren

Lauri Markkanens lag Chicago Bulls har förlorat sex matcher i rad. Bild: Lehtikuva/Ville Vuorinen

Lauri Markkanens Chicago Bulls har förlorat sex matcher i rad och Markkanen har problem med poängskyttet.

Basketlaget Chicago Bulls glansdagar på 1990-talet känns allt mer avlägsna efter lagets 32:a förlust för säsongen. Bulls förlorade borta mot Golden State Warriors med 109-146 och parkerar på 13:e plats i den nordamerikanska basketligan NBA:s östra konferens. Warriors är regerande NBA-mästare.

Förlusten mot Warriors var Bulls sjätte på raken. Bulls har vunnit endast tio matcher denna säsong och är hopplöst långt från en plats i slutspelet.

Också Lauri Markkanen har det motigt. Markkanen gjorde en fin debutsäsong i Bulls men tvingades stå över inledningen av sin andra säsong i Bulls på grund av en skada. Markkanen har spelat 19 matcher denna säsong.

Mot Warriors gjorde Markkanen 8 poäng, vilket är klart under säsongens medeltal på 16,5 poäng per match. Markkanen var som vanligt med i Bulls startfemma och spelade 26 minuter.

I sin förra match gjorde Markkanen 10 poäng och i matchen före det 14 poäng. Mot Indiana Pacers den 5 januari gjorde Markkanen 27 poäng men för tillfället är han inne i en liten svacka.

Chicago Bulls möter till näst Utah Jazz som kämpar om en plats i slutspelet i NBA:s västra konferens.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning