Markkanens stora bakslag: Missar upp till 20 NBA-matcher efter träningsskada

Lauri Markkanen tackade nej till höstens VM-kvalmatcher för att förbereda sig inför NBA-säsongen. Bild: Wikimedia Commons/Tuomas Vitikainen

Den första säsongen i NBA blev en succé för basketspelaren Lauri Markkanen. Den andra inleder han från läktarplats. Markkanen skadade armbågen då Chicago Bulls tränade och fick senare veta att han måste vila 6–8 veckor.

I ett kortfattat meddelande skriver Chicago Bulls att Lauri Markkanen råkat ut för en allvarlig sträckning i den högra armbågen under fredagens träning. Efter att läkare tagit en titt på skadan går det att konstatera att den pålitlige poängplockaren får ta det lugnt i upp till två månader.

NBA-säsongen inleds den 18 oktober och efter det är matchtakten minst sagt tufft. Om Markkanen vilar i åtta veckor missar han exakt 20 NBA-matcher.

I fjol missade Markkanen några duster på grund av en ryggskada och sonens födsel. Markkanen snittade nästan 30 minuter speltid och 15 poäng per match. Han valdes till nykomlingarnas stjärnlag i våras.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46