Markkanen skrev NBA-historia

Lauri Markkanen visade upp hela sin repertoar mot Miami.PBild: Lehtikuva/AFP/Jonathan Daniel

Lauri Markkanen stod för 17 poäng då Chicago Bulls vann över Miami Heat. Samtidigt blev nykomlingen den snabbaste spelaren någonsin att sätta in 100 trepoängare i NBA.

Lauri Markkanen sköt sig in i NBA:s rekordböcker i matchen mot Miami. Markkanen satte in 17 poäng och tog nio returer i matchen. Tre av nykomlingens trepoängsskott hittade rätt.

Det betyder att Markkanen satt in 101 trepoängsskott på 41 matcher i NBA. Ingen nykomling har tidigare nått 100 trepoängare lika snabbt.

Damian Lillard var den tidigare rekordinnehavaren. Han behövde 44 matcher för att nå milstolpen. Trepoängsmaskinen Stephen Curry nådde noteringen efter 58 matcher.

Chicago drog upp ett försprång i den tredje perioden och vann över formstarka Miami med 119–111. Segern var Chicagos tredje på raken. För Miami var förlusten den första på åtta matcher.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00