Markkanen planens gigant – satte 32 poäng

Lauri Markkanen hittade poängformen. Bild: Lehtikuva-AFP/Jonathan Daniel

Finländaren var poängbäst i Chicago Bulls som tog en knapp hemmaseger över Washington Wizards i nattens omgång i basketligan NBA.

Lauri Markkanen var glödhet i drabbningen som avgjordes först i förlängningen med poängen 126–120. Finländaren, som spelade 38 minuter, sänkte 32 poäng och tog 13 returer.

Därmed kom Markkanen igen efter en liten svacka. Det här var första gången sedan den 1 mars som finländaren kastade över 20 poäng. Hans medeltal för säsongen ligger på 18,7 poäng per match.

Segern var Chicagos andra i följd. Före det förlorade laget fem matcher i sträck. Chicago parkerar alltjämt i ligans bottenträsk och har för länge sedan gett upp hoppet om en slutspelsplats. Laget har förlorat 52 matcher av 73. Segerprocenten är blygsamma 28,8.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46