Markkanen på hugget – sen trepoängare fällde Chicago

Bild: Lehtikuva/Ville Vuorinen

Victor Oladipos trepoängare med 0,3 sekunder kvar av matchen fällde Lauri Markkanens Chicago efter förlängning.

Chicago Bulls finländska stjärna Lauri Markkanen stod för säsongens tredje högsta poängsumma i nattens NBA-match mellan Chicago och Indiana Pacers. Markkanen gjorde 27 poäng och tog nio returer då Chicago förlorade en thriller efter förlängning med 116–119.

Markkanen sänkte 11 av 20 kast, 4/9 bakom trepoängsbågen. Hans sista trea kvitterade matchen med 9,9 sekunder kvar av förlängningen men med 0,3 sekunder kvar på klockan sänkte Pacers 36-poängsman Victor Oladipo en trea som avgjorde matchen.

Markkanens bästa match poängmässigt den här säsongen var den 21 december då han satte 32 poäng. 21-åringens poängrekord i NBA är 33. Den här säsongen har han snittat 17,0 poäng per match.

Förlusten var Bulls tredje raka. Laget har vunnit tio och förlorat 29 matcher och är tredjesist i den östra konferensen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46