Markkanen avgjorde i slutsekunderna – Bulls bröt sin förlustsvit

Lauri Markkanen i aktion. Bilden är från en tidigare match mellan Chicago Bulls och Brooklyn Nets. Bild: Lehtikuva-AFP/Abbie Parr

Lauri Markkanen noterades för maffiga 24 poäng när Chicago Bulls tog en efterlängtad hemmaseger över Oklahoma City.

Det var hugget som stucket ända in i det sista mellan Oklahoma City och Chicago Bulls i nattens omgång i NBA. Vid ställningen 112–112, med 4,9 sekunder kvar, steg finländaren Lauri Markkanen fram och satte den avgörande tvåpoängskorgen som betydde seger för Chicago, 114–112.

Markkanen noterades för utmärkta 24 poäng i matchen, näst bäst i Chicago efter Zach LaVine (25 poäng). Av tolv kast i spelsituationer satte Markkanen åtta i sin tredje match efter sin långa skadefrånvaro. Han knep också sju returer och stod för två assists. Markkanen var på planen i 28 minuter.

Chicago Bulls satte punkt för en sju matcher lång förlustsvit, men trots segern parkerar det forna storlaget stadigt i bottenträsket i NBA. Med sex segrar på tjugosex matcher har Bulls bara två lag bakom sig i den östra konferensen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46