Terrängbrand nära Fiskars – brandorsaken är okänd

Det brann på flera platser i Västnyland under lördagen. Bild: HBL

På lördagskvällen bröt en terrängbrand ut på Von Julins väg i närheten av Fiskars. Räddningsverket uppger att ingen skadades i branden.

Strax efter klockan 22 i går kväll larmades västra Nylands räddningsverk till Von Julins väg i närheten av Fiskars. Det meddelar räddningsverket i ett pressmeddelande på söndagsmorgonen. Orsaken var en terrängbrand och när räddningsverket anlände till platsen brann det i terrängen och lågorna hade tagit sig till ett berg.

Räddningsverket hindrade branden från att sprida sig och inledde släckningsarbetet. Sammanlagt brann det på ett ungefär 300 kvadratmeter stort område, men räddningsverket meddelar att ingen skadades i branden.

Räddningsverket skriver också att brandorsaken är okänd. Dock konstaterar räddningsverket att den torra terrängen är mycket brandfarlig.

Under kvällen släckte räddningsverket också två terrängbränder i Kyrkslätt. På Haluudden fick räddningsverket snabbt kontroll på branden och på Abrasvägen brann ett 50x70 kvadratmeter stort område. Eftersläckningsarbetet pågick under natten mellan lördag och söndag.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning