Marjamäki lämnar lejonen som en förlorare – "Klart det är en stor besvikelse"

Lauri MarjamäkiBild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Lauri Marjamäkis tid som lejontränare fick en negativ avslutning då hans lejonlag förlorade kvartsfinalen mot Schweiz.

Lauri Marjamäki försökte hålla huvudet högt efter att hans lag förlorat kvartsfinalen mot Schweiz.

Förlusten betydde att Marjamäkis tid som landslagstränare tog slut i ett tidigare skede än han själv och de flesta andra hade tänkt sig.

– Det är klart att det är en stor besvikelse. Och besvikelserna kommer ju från förväntningar och förväntningar som inte uppfylls, säger han.

– Förväntningarna på oss var höga inför den här matchen och helgen i Köpenhamn och jag tycker att det fanns skäl för de högst ställda förväntningarna. Det här laget spelade fantastisk hockey här i VM och tog hem gruppsegern, fortsätter han.

Lejonlotsen, eller den före detta lejonlotsen, drar snabbt efter andan innan han fortsätter:

– Det finns inget negativt att säga om det här laget. Inte något. Vi spelade inte på den nivå som krävs för att vinna de här matcherna. Första perioden var bra, den andra svag och den tredje igen bättre men det räckte inte.

Fyra mörka minuter i den andra perioden sänkte lejonen. Schweiz såg till att vända lejonens 1–0-ledning till 1–3 underläge under dessa minuter. Men problemen syntes klart redan före målorgien. Det finska spelet föll i bitar då schweizarna bestämde sig för att forechecka aggressivare och höja både intensitet och tempo i matchen.

– Vi fick lite bråttom att anfalla och hade inte tillräckligt med tålamod i vårt spel. Vårt försvarsspel saknade tålamod och avstånden mellan spelarna blev för stora, säger Marjamäki.

– I den tredje perioden lyckades vi samla oss men fick inte in mer än en puck trots att vi hade lägen.

Marjamäki ville inte säga det rakt ut efter förlusten och det svaga resultatet i VM men det är klart att han är medveten om att han kommer att kommas ihåg som en landslagstränare som misslyckades med att leda lejonen till framgång under sina fyra turneringar med laget.

– Idrott handlar alltids om resultat och i VM hänger det på en match om det är en bra eller dålig turnering. I fjol var gruppspelet svårt för oss och så fällde vi gruppsegraren USA i kvartsfinal i år gick det tvärtom, säger han.

Resultat

VM

Kvartsfinaler

USA–Tjeckien 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)

Ryssland– Kanada 4-5 (0-1, 2-1, 2-2, 0–1)

Finland–Schweiz 2–3 (1–0, 0–3, 0–0)

Sverige–Lettland 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)

Semifinaler:

Sverige–USA

Kanada–Schweiz

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00