Marjamäki får sällskap av Manner och Tapola

Herrlandslagets förbundskapten Lauri Marjamäki får sällskap till tränarteamet av Mikko Manner och Jussi Tapola.Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Ishockeyförbundet meddelar i ett pressmeddelande att herrlandslagets tränartrio för säsongen 2017-2018 nu är fastspikad.

Förbundskaptenen Lauri Marjamäki får Kärpät-tränaren Mikko Manner och Tapparas före detta tränare, nuvarande sportchef, Jussi Tapola som assisterande tränare. Jukka Lohva fortsätter som lagledare.

– Det är fint att vi fick såpass erfarna namn med i vårt tränarteam. Tapola känner de finländska spelarna och Manner för med sig en kontinuitet i och med att han fortsätter med landslaget, säger Lejonens general manager Jere Lehtinen.

Manner fungerade som assisterade tränare för både herrlandslaget och U20-landslaget under den gångna säsongen. Det nya ansiktet Tapola var arkitekten bakom ligalaget Tapparas FM-guld 2016 och 2017.

– Vi kan inte ta det som en självklarhet att ligans bästa tränare kan också fungera i landslaget. Ligasäsongen är tät och under kommande säsong kommer även landslaget att kräva mycket då OS står på programmet utöver det normala. Ett stort tack måste riktas till klubbarna.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33