Marinskijteaterns orkester spelade i Palmyra

Bild: Vasily Maximov

Den kända Marinskijteaterns orkester från S:t Petersburg uppträdde i ruinerna av amfiteatern i Palmyra i Syrien på torsdagen.

Syriens armé tog över staden från extremistorganisationen IS uppbackad av ryska lufträder för en månad sedan.

Den ryska stjärndirigenten Valerij Gergijev ledde konserten i Palmyra. Även cellisten Sergej Roldugin uppträdde. På senare tid har Roldugin blivit känd för annat än sina musikaliska förtjänster efter att hans namn figurerar i de läckta Panamadokumenten. Rodulgin har en nära koppling till Rysslands president Vladimir Putin och han misstänks för att ha grundat flera bolag för skattesmitning.

Gergijev är känd i Finland eftersom han har arbetat som konstnärlig ledare för musikfestivalen i S:t Michel i närmare 25 år. År 2014 vägrade Karita Mattila uppträda under hans ledning eftersom Gergijev då hade skrivit under en adress som stödde Putins ställningstaganden om Ukraina och Krim.

Putin skickade en videohälsning från Sotji till konserten.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46