Maria Ohisalo vikarierar De grönas Touko Aalto

De grönas Touko Aalto och Maria Ohisalo på partimötet i Tammerfors i juni 2017. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

De grönas vice ordförande Maria Ohisalo leder partiet medan dess ordförande Tuoko Aalto är sjukledig, uppger partiet.

De gröna delar på ansvaret under Touko Aaltos sjukfrånvaro, skriver partiet i ett pressmeddelande. Ansvarsfördelningen fastställdes under tisdagen.

De grönas ordförande Touko Aalto är sjukskriven på grund av utmattning. Under Aaltos sjukfrånvaro kommer hans uppgifter att delas mellan partikollegorna. Maria Ohisalo är Aaltos officiella ställföreträdande. Hon kommer att leda partistyrelsen och valförberedelserna inför riksdagsvalet 2019.

Veli Liikanen sköter partiets klimatpolitik och är kontaktperson för partiets stödgrupper. De grönas dagspolitiska verksamhet koordineras som tidigare av partiets riksdagsgrupp och dess ordförande Krista Mikkonen. Hanna Halmeenpää tar under sjukfrånvaron över de uppgifter som partiordföranden har i riksdagen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning