Maria Ohisalo lär bli De grönas partiordförande

Maria Ohisalo (Gröna) ställer upp som enda kandidat i De grönas ordförandeval. Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

I juni ska De gröna välja en ny partiordförande, men någon kamp om posten kommer det inte att bli. Maria Ohisalo är den enda kandidaten i ordförandevalet.

Fattigdomsforskaren Maria Ohisalo blev invald i riksdagen med 11 897 röster. Endast nuvarande partiordföranden Pekka Haavisto fick fler röster i riksdagsvalet.

Läs också: De stora tävlingen verkar utebli – Ohisalo utan konkurrens i De gröna

Vid midnatt tog tidsfristen för att anmäla sin kandidatur till ordförandevalet slut. De gröna bekräftar att Ohisalo är den enda kandidaten.

Det kommer att bli den andra gången som Maria Ohisalo ställer upp i ordförandevalet för De gröna. För två år sedan förlorade hon valet mot Touko Aalto.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning