Maria Lundström flyttar till Yle

Bild: Richard Nordgren

Maria Lundström, konstnärlig ledare för Teater Viirus, blir ny kulturchef för Svenska Yle.

Maria Lundström är magister i scenkonst och har arbetat som konstnärlig ledare för Teater Viirus sedan 2010. I början av mars lämnar hon teatern för nästa utmaning.

"Att inta ett nytt perspektiv på kulturfältet blir en synnerligen intressant utmaning som jag ser mycket fram emot. Jag går in med öppenhet i det nya, tar med mig det jag kan från tidigare och är samtidigt beredd att lära mig nytt. Jag väntar speciellt mycket på att lära känna redaktionen och mina blivande kollegor där", säger Maria Lundström i ett pressmeddelande från Yle.

Det nya arbetet innebär att Maria Lundström ansvarar för såväl kulturbevakningen som dokumentärer och drama som Svenska Yle producerar. I arbetet ingår också en växande kontakt med produktionsbolag som gör innehåll för Svenska Yle, och ett tätt samarbete med de andra nordiska public service-bolagen och deras kultur- och dramagrupper. Maria Lundström blir också medlem av Svenska Yles utvidgade styrgrupp och har budget- och personalansvar för kulturgenren.

Maria Lundström efterträder Charlotte Sundström som är deskchef på Svenska Yle sedan årsskiftet.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning