Maria Källsson lämnar Bokmässan i Göteborg

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Maria Källsson, vd för Bokmässan i Göteborg, lämnar sitt jobb på egen begäran. Vem som efterträder henne är inte känt.

Årets mässa blev hett omdebatterad på grund den högerextrema tidskriften Nya Tiders medverkan. Många besökare, författare och utställare valde att bojkotta mässan, besökssiffrorna störtdök och Maria Källsson fick hård kritik. Nu väljer hon att sluta.

"Jag är stolt och glad över att vi lyckades genomföra en bra Bokmässa i år trots de särskilda omständigheterna. Min övertygelse är att Bokmässan kommer att gå starkare ur detta – och fortsätta vara den stora mötesplatsen mellan författare, läsare, förlag och besökare. Nu är tiden mogen för mig att gå vidare till nya uppgifter", skriver Källsson i ett pressmeddelande.

"Maria Källsson har valt att lämna sitt uppdrag efter att framgångsrikt ha drivit verksamheten sedan 2012. Hon har hela tiden haft styrelsens och ledningens fulla förtroende", skriver Svenska Mässans koncernchef Carin Kindbom i pressmeddelandet.

Källsson tillträdde sin tjänst 2012 och slutar senare i höst och blir vid årsskiftet vd för Tillväxt Lidköping. Vem som efterträder henne är inte känt.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning