Här är årets finlandssvenska biblioteksbok – kan du gissa vilken?

Bild: Kristoffer Åberg

Finlands svenska biblioteksförening tilldelar utmärkelsen årets biblioteksbok 2021 till boken Mot stjärnorna: strövtåg i universum av vetenskapsjournalisten och författaren Marcus Rosenlund.

Enligt prismotiveringen skildrar boken rymden och universum, som för många kan kännas stort och överväldigande, på ett både spännande och lättillgängligt sätt. Därtill får författarens sätt att popularisera vetenskap och göra den begriplig för en bred publik beröm.

Utmärkelsen delas ut till böcker eller boksamlingar med finlandssvensk koppling som getts ut under de två senaste åren och lämpat sig särskilt väl inom biblioteksarbetet. Föreningen utser årets biblioteksbok vartannat år. Priset delades ut på Finlands svenska biblioteksdagar tidigare i veckan och ett författarsamtal med Rosenlund kan ses på föreningens hemsida och Youtubekanal.

Bild: Bokpärm

– Jag är hedrad, det är det finaste priset jag kunde få. Biblioteken har betytt så mycket för mig under hela mitt liv och att ens egen bok får den här utmärkelsen betyder mycket för mig, säger Marcus Rosenlund i ett pressmeddelande.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning