Diego Maradona planerar att stämma Netflix

Titeln på den kommande Netflix-filmen är en tydlig blinkning till Maradonas legendariska mål under fotbolls-VM 1986. Bild: Carlo Fumagalli/AP

Den argentinska fotbollsikonen Diego Maradona kan komma att stämma Netflix. Maradona anklagar nu strömningsjätten för att missbruka hans varumärke i en kommande film.

"È stata la mano di dio", som betyder "det var Guds hand", regisseras av den italienska Oscarsbelönade regissören Paolo Sorrentino. Filmen beskrivs som en personlig uppväxtskildring som utspelar sig i 80-talets Neapel, där Diego Maradona tillbringade stora delar av sin framgångsrika, och skandalomsusade, karriär.

Efter att Sorrentino nyligen avslöjat filmplanerna dröjde det inte länge förrän det blev tydligt att den tidigare anfallsstjärnan hade vissa synpunkter. Under helgen meddelade hans advokat via sociala medier att man nu undersöker möjligheten att vidta rättsliga åtgärder för missbruk av registrerat varumärke.

Uttrycket "det var Guds hand" är tätt förknippat med Maradona, efter att han använt det för att beskriva sitt spektakulära mål mot England i fotbolls-VM 1986. Hur närvarande han eventuellt kommer att vara i den kommande filmen, är dock inte offentliggjort ännu.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning