Maradona gör comeback som tränare

Bild: EPA

En av alla tiders bästa spelare, Diego Maradona, drar på sig blåstället igen. Han tar över Al-Fujairah i Förenade Arabemiraten.

Laget håller till på den näst högsta serienivån och en inte alltför vågad gissning är att en väldigt fet lönecheck är den främsta orsaken till att argentinaren väljer att skriva på.

Maradona, 56, har i vissa sammanhang också förknippats med sin forna klubb Napoli men just den kopplingen kan vara önsketänkande från argentinarens sida.

Som spelare vann han bland annat serie A med Napoli och VM-guld med Argentina 1986. Karriären kantades också av skandaler, avstängningar och drogmissbruk. Under andra halvan av 1980-talet ansågs han allmänt som den bästa spelaren i världen.

Som tränare har han inte rosat marknaden på samma sätt. På klubblagsnivå har han basat för Mandiyu de Corrientes, Racing Club och Al Wasl. 2008-2010 var han chefstränare för det argentinska landslaget. Han lotsade med nöd och näppe Argentina till VM i Sydafrika 2010 där Argentina åkte ut i kvartsfinalen mot Tyskland som vann med 4-0. Det blev hans sista match som landslagstränare.

Maradona var haft problem med hälsan vid upprepade tillfällen, han varit grovt överviktig och haft problem med både droger och sprit. 2004 låg han flera dagar i koma efter en hjärtinfarkt. Tusentals fans visade sitt stöd för legendaren utanför sjukhuset i Buenos Aires.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning