Manusförfattarna till nya Star wars klara

Star wars-fansen har många nya filmer att se fram emot de kommande åren. På bilden David Benioff tillsammans med sin fru Amanda Peet, skådespelare. Bild: EPA/PAUL BUCK

Det blir David Benioff och David Brett Weiss som skriver och producerar nästa nya nästa filmserie i Star wars-sagan, rapporterar Reuters.

Benioff och Weiss är mest kända som skaparna av den HBO-producerade tv-serien Game of Thrones.

Det står sedan tidigare klart att regissören Rian Johnson har huvudansvaret i arbetet med den nya Star wars-trilogin. Den trilogi som nu är aktuell avslutas med episod nio, som har premiär nästa år.

Exakt vad Benioffs och Weiss skapelser kommer att kretsa kring är inte känt, men de ska vara skilda från både de nio filmer som kretsar kring Skywalker-klanen och den trilogi som utvecklas av Johnson.

Star wars tog sin början med första filmen Episod IV – Ett nytt hopp som hade premiär 1977. Förutom filmerna i huvudserien finns även en rad fristående filmer. Nästa del i rymdsagan heter Solo: A Star Wars Story och får premiär 23 maj i år.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning