Mansfria festivalen blir av nästa sommar

Bild: Mostphotos

Det började som ett inlägg på Twitter efter anmälningar om övergrepp under Bråvallafestivalen: Nu är finansieringen i hamn för komikern Emma Knyckares mansfria festival Statement. – Nu börjar den roliga biten, att jobba med innehållet. Hur området ska se ut och bestämma vilka som ska spela, säger Emma Knyckare.

"Vad tror ni om att vi styr upp en asfet festival dit bara icke män är välkomna som vi kör tills ALLA män har lärt sig hur en beter sig." Komikern Emma Knyckares inlägg från i somras var menat som ett skämt. Nu är komikerns mål på 500 000 gräsrotsfinansierade kronor (över 54 000 euro) nått och festivalen kommer att bli av.

– Jag skrev en enkel tweet efter att ha dragit i mig en flaska vin på första semesterdagen. Det var menat som en kul spaning, men det fanns visst ett slags behov av en sådan här festival, säger Emma Knyckare till TT.

De insamlade pengarna går till plats och personal. Utöver det söker man sponsorer för att kunna boka artister och hålla nere biljettpriserna.

– Det går fortfarande att stötta festivalen. Det är ju superdyrt att boka Rihanna och Beyoncé så det kan behövas lite cash, säger Emma Knyckare.

Festivalen Statement kommer att äga rum under två dagar nästa sommar, exakt var och när offentliggörs den 19 november.

Bild: Anders Ahlgren/SvD/TT

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning