Massflykt från Aleppo

Den syriska armén har tagit kontrollen över två shiitiskdominerade byar under offensiven mot staden Aleppo.

Framryckningen har fått tiotusentals människor att fly, enligt turkiska uppgifter.

– Sextio- till sjuttiotusen människor i läger i norra Aleppo rör sig nu mot Turkiet. Mina tankar är inte i London nu, utan vid vår gräns – hur vi ska utlokalisera dessa nya människor som kommer från Syrien, sade den turkiske premiärministern Ahmet Davutoglu som rest till London för att delta i givarkonferensen.

Byarna Nubol och Zahraa har varit belägrade av rebeller sedan 2012 och regimen har länge haft som mål att ta kontroll över dem. Den statliga nyhetsbyrån Sana rapporterar om firande invånare som välkomnar regimstyrkorna.

Aleppo, Syriens näst största stad, har varit delad sedan 2012. Regimen har kontrollerat de västra stadsdelarna och rebellerna de östra. Regimen inledde en offensiv tidigare i veckan med ryskt flygunderstöd och har skurit av den sista försörjningsleden från de rebellkontrollerade stadsdelarna till den turkiska gränsen.

Den USA-ledda koalitionen har meddelat att attackerna mot den Islamiska staten (IS) ska intensifieras. Frankrike uppger att ett av terrorrörelsens träningscenter omkring sex mil nordöst om Aleppo förstördes vid en flyginsats i måndags.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00