Manni och Oja tog femteplaceringar

Arkivbild. Henry Manni kom femte på 800 meter i T34-klassen.Bild: LEHTIKUVA / HANDOUT / RIKU VALLEALA KIHU

VM i parafriidrott fortsätter och finländarna jagar ytterligare medaljer. I gårdagens tävlingar tog Henry Manni en femteplats på 800 meter i T34-klassen och femma kom också Ronja Oja i T11-klassen i längdhopp.

Av sina fyra distanser i årets VM har Henry Manni nu endast en kvar. I den nästsista distansen, 800 meter, blev det en femteplacering med tiden 1.47,15.

– Det var ett resultat i linje med statistiken, men fullständigt nöjd kan man inte vara. Jag borde ha kunnat prestera bättre, men detta var den nuvarande formen, säger Manni i Idrottsförbundets pressmeddelande.

Mannis nästa, och sista, lopp blir 200 meter, vilket är en tydligt starkare distans för honom.

– Jag väntar på 200-metersloppet med iver. Målet är att ta en bättre placering än på 800 meter, förklarar Manni.

I T11-klassens längdhopp stod 26-åriga Ronja Oja för en bra prestation och även hon kom femma i sin tävling. Oja gjorde sitt bästa hopp på sista försöket, av vilket resultatet var 423.

– Det är helt okej, att jag över huvud taget kunde hoppa gläder mig. Prestationerna var helt bra och jämfört med träningssäsongen lyckade, säger Oja.

I dag tävlar Manni på 200 meter med start klockan 22.53 inhemsk tid och Toni Piispanen på 100 meter i T51-klassen med start klockan 23.13.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00