Perfekt lopp gav brons till Henry Manni

Medalj. Henri Manni höll för trycket. Bild: Harri Kapustamäki

Henry Manni gjorde ett panglopp på 100 meter rullstolssprint och tog hem bronset i Paralympics i Rio natten till tisdagen finsk tid.

Manni, som tävlar i klassen T34, körde tiden 15,46 sekunder.

– Jag minns inte så värst mycket av loppet. Jag kan inte komma på vad jag skulle ha kunnat göra bättre. Jag var överraskande lugn och självsäker i starten. Ett Paralympicsbrons känns verkligen bra, säger Lojobon Manni i ett pressmeddelande.

Tunisiern Walid Ktila vann på paralympiska rekordet 15,14. Manni var 0,12 sekunder från silvermedaljören Rheed McCracken från Australien.

I dressyr kom Katja Karjalainen och High Flow i klass 1a sexa i lagtävlingen. Hon försvarar silvret från London.

– Början var lite ojämn i dag men slutet gick bra. Det var verkligen hett men Katja tålde den väl och prestationen stördes inte, sade tränaren Janne Bergh.

I ledning är Storbritanniens Sophie Christiansen/Athene. Tävlingen fortsätter med den individuella delen på torsdag. De åtta bästa ekipagen går till fredagens final.

– Katja är i bra läge och final är naturligtvis målet, sade Bergh.

I segling är Niko Salomaa tia efter två race i klassen 2.4mR. Han kom nia och elva i dagens race.

– Jag gick ut med överenskommen taktik och lite på risk. Det lyckades inte riktigt. Vindarna var åter ganska svåra. Men det är möjligt att knappa in på täten, jag hoppas på lätt vind, sade Salomaa.

Leo Lähteenmäki slogs ut på 100 meter frisim i klassen S9. Han simmade tiden 59,08. Även Meri-Maari Mäkinen slogs ut trots nationsrekord på 50 meter fjäril. Mäkinens tid 44,52 i klassen S7 gav en tionde plats.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning