Manni fyra med nytt Europarekord

Henry Manni. Bild: Harri Kapustamäki

Mannis Paralympicssaldo: en bronsmedalj och ett Europarekord.

Trots nytt Europarekord blev det ingen medalj för Henry Manni på 800 meter rullstol i Paralympics. Manni som tävlar i klassen T34 kom i mål på tiden 1.41,92 och blev 0,67 sekunder från bronspengen.

– Jag är nöjd med min tid, jag förbättrade mitt rekord enormt. Det gick så snabbt att jag inte behöver spekulera efteråt. Jag behöver fler tävlingar, på den här distansen måste man klara av att läsa avstånd och taktik, och det lär man sig genom att tävla, sade Manni.

Segern gick till Mohamed Alhammadi från Förenade arabemiraten. Han satte nytt tävlingsrekord.

Marjaana Heikkinen som tidigare vann silver i spjut kom nu sjua i kulstötning i klassen F34. Hennes resultat var 6.26 vilket är 30 centimeter kortare än hennes personbästa.

– Målet var att stöta ett nytt finskt rekord så där är jag missnöjd. Men som helhet är jag jättenöjd, säger Paralympicsmedaljören.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46