Mannen som knep hem alla tiders största lottovinst har spelat med samma rad i hela sitt liv

Mannen från västra Finland som vann historiens största lottovinst hade köpt lotten i Ketunkallio R-kiosk i Nystad. Bild: Kirsi Kanerva/Lehtikuva

Efter lördagskvällens film bestämde sig mannen från västra Finland för att kolla den rätta lottoraden. "Av någon anledning blev nattens sömn efter det inte så bra", säger mannen till Veikkaus.

I lördagens dragning lyckades en man från västra Finland ta hem alla tiders största lottovinst – 15,6 miljoner euro. Mannen berättar för Veikkaus att han lottat hela sitt vuxna liv och alltid hållit sig till samma rad.

Lotten hade han köpt i Ketunkallio R-kiosk i Nystad.

Han berättar för Veikkaus att han hade tittat på en film på lördagskvällen och då filmen var slut hade han bestämt sig för att kolla den rätta lottoraden.

– Då märkte jag att det endast fanns en fullträff i dragningen. Av någon anledning blev nattens sömn efter det inte så bra, säger mannen till Veikkaus.

Mannen har berättat om vinsten för sin familj, men ännu har han inte hunnit göra upp några planer för hur summan på 15,6 miljoner euro ska användas.

– Man förstår inte ens ännu hur mycket pengar man verkligen har vunnit. Nu har man tid att fundera. I lugn och ro går vi framåt härifrån, säger han.

1. 15,6 miljoner euro: Nystad, omgång 5/2020.

2. 15,5 miljoner euro: Lojo, omgång 6/2019.

3. 14,5 miljoner euro: Ruokolahti, omgång 22/2018.

4. 14,2 miljoner euro: grupp på 50 personer från olika håll i landet, omgång 24/2017.

5. 14,1 miljoner euro: Tusby, omgång 6/2016.

6. 13,9 miljoner euro: Vasa (grupp på 10 personer), omgång 7/2015.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning