Mångfald och enfald

Skarvens framfart kan man ha en åsikt om utan att äga en enda holme.

Med anledning av Bernt Nordmans bemötande (HBL 24.4) av Nils Torvalds tidigare skrivelse kan jag inte låta bli några kommentarer. Nordman framhåller att lagstiftningen har gjort naturorganisationer till bevakare av det allmänna intresset. Utan att avse Nordman personligen vill jag då ha sagt att det är osakligt att man från dessa organisationer låter sådana personer komma till tals som uppträder som om de vore närmaste arvingar till självaste skapelsens fader. Oberoende av hur andra personer, däribland erkända fackmän, försöker få till stånd ett meningsfullt åsiktsutbyte upprepas samma ord som i ett mantra. Det skapar ingen mångfald, men visar en stor enfald.

Skarvens framfart kan man ha en åsikt om utan att äga en enda holme. Efter över 60 år av vistelse i vår unika skärgård från Lovisa till Eckerö har även jag en uppfattning om hur skärgården borde få se ut – i det allmännas intresse.

Johan Andsten Borgå

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning