Mängder av knivar beslagtagna på bokmässan i Göteborg

I väskkontroller på Bokmässan i Göteborg har sjutton knivar beslagtagits bara under fredagen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Bara under fredagen beslagtogs 17 knivar och totalt runt 25 vassa föremål som besökare försökt ta med sig in på bokmässan i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

Alla besökares väskor kontrolleras och i plastlådor har allt ifrån multiverktyg och saxar till vinflaskor och cava hamnat. En kniv som fastnade i kontrollen hade ett 15 centimeter långt blad.

Kontrollerna genomförs för att öka säkerheten, enligt arrangören.

– Väskkontrollerna är en del av vårt säkerhetsarbete. För allas trygghet inne på bokmässan tittar man igenom väskorna. Mer än så kommenterar vi inte vad de letar efter. Är det så att man har något som inte får tas med in får man lämna in väskan i garderoben och hämta ut den när man går hem, säger Frida Edman, mässansvarig på bokmässan, till GP.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning