Många unga utan sommarjobb – ÅA erbjuder fler sommarkurser

Kursutbudet för sommaren är fortfarande inte helt färdigställt, uppger Åbo Akademi. Bild: Mikael Piippo/SPT

Många studerande har mist sina sommarjobb på grund av coronakrisen. I sommar erbjuder Åbo Akademi både sina egna studerande och nyblivna studenter ett större utbud av sommarkurser.

Sommarstudier är en möjlighet för att klara ekonomin, skriver Åbo Akademi i ett pressmeddelande.

Coronapandemin har satt käppar i hjulet för många ungas sommarjobbsplaner. Åbo Akademi och Öppna universitetet vid Åbo Akademi satsar därför extra på ett specifikt sommarutbud av kurser för två målgrupper: de egna studerandena vid universitetet och nyblivna studenter vid samtliga svenskspråkiga gymnasier i Finland.

Kurserna riktar sig speciellt till dem som inte har ett sommarjobb utan kan studera i ett tempo som motsvarar heltidsstudier. Kurserna erbjuds avgiftsfritt hela sommaren.

"Vi på studentkåren gläds åt att Åbo Akademi har lyssnat och reagerat på önskemålen om sommarkurser som studerande och vi på studentkåren har framfört", säger Matias Martelin, ordföranden för Åbo Akademis studentkår, i pressmeddelandet.

"För våra egna studerande är detta en chans att inte tappa tempot i utbildningen. För gymnasisterna kan det vara ett första smakprov av studier på universitetsnivå", säger Mikael Lindfelt, prorektor vid Åbo Akademi.

Kursutbudet är ännu inte helt färdigt, men det ska vara klart inom maj månad. Kursutbudet och information om anmälningsförfarandet publiceras på adressen www.abo.fi/sommarkurser.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning