Många osynade kort inför VM på skidor i Lahtis

Iivo Niskanen är Finlands jokerkort i hemma-VM. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Finländarnas framfart i världscupen har satt fart på biljettförsäljningen och skruvat upp förväntningarna inför hemma-VM. Men världscupen i längdåkning är inte samma som ett stort mästerskap.

Alla toppar sin form till VM och trots framgångarna i Tour de Ski finns det många osynade kort. Här är några av de största frågetecknen med tanke på resten av vintern och VM.

Marit Bjørgen

Bjørgen har hållit lite låg profil efter att ha återvänt från sin moderskapsledighet, men räkna aldrig bort en kvinna med tio OS-medaljer och fjorton VM-medaljer på sin meritlista. Hon har haft lite skadebekymmer och deltog inte i Tour de Ski, men räkna med att hon kommer att vara i form i Lahtis.

Petter Northug

Gud vet vad han sysslat med i sommar, men förmodligen är han bara ruskigt sliten och övertränad. Stod också över Tour de Ski och det är inte alls långsökt att han ett tu tre hittar storformen lämpligt till VM. Han kan det där med att flyga under radarn.

Charlotte Kalla

Säsongstarten i Ruka blev en mardröm på grund av hjärtflimmer, men tävlingspausen gjorde susen och insatserna i Tour de Ski visar att Kalla är på gång igen. Kalla kan konsten att vara bäst då det gäller.

Calle Halfvarsson

Alldeles suverän i Ruka och Lillehammer, men insjuknade före Tour de Ski och har inte tävlat sedan dess.

Johan Olsson

Mellanåret verkar inte ha gjort världsmästaren långsammare. Har tävlat ytterst sparsamt och är en verklig joker inför VM.

Iivo Niskanen

Tänk vad roligt att Finland också har ett äss i rockärmen. Niskanen dominerade världscupstarten i Ruka, men har fokuserat på VM och har knappt setts till i världscupen.

Marcus Lindqvist Reporter

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning