Många mässlingsfall i Venezuela

Venezuela står för 85 procent av de mässlingsfall som rapporterats från Latinamerika och Karibien det senaste året, enligt Paho, den latinamerikanska grenen av Världshälsoorganisationen WHO. Arkivbild.Bild: TT/AP/John Bompengo

Venezuela står för 85 procent av de mässlingsfall som rapporterats från Latinamerika och Karibien under det senaste året, enligt Paho, den latinamerikanska grenen av Världshälsoorganisationen WHO.

Elva länder i regionen har rapporterat in 1 685 fall av mässling sedan mitten av förra året, varav 1 427 fall noterats i Venezuela. Dessutom har många av fallen i de andra länderna varit venezuelaner som sökt sig undan den svåra ekonomiska och politiska krisen i hemlandet.

I Venezuela har 17 av 23 delstater haft mässlingsfall, liksom huvudstaden Caracas. 35 av de smittade har avlidit.

Venezuela skyller bristen på läkemedel och vacciner på USA:s sanktioner mot landet. I april uppgav myndigheterna att en vaccineringskampanj ändå inletts.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00