Många har haft bråttom på midsommaren – här kördes det som hårdast

Bild: Mostphotos

En man körde 212 kilometer i timmen på en väg med hastighetsbegränsning 100. Framdäcket gick sönder efter tre kilometer.

Natten mellan fredag och lördag påträffade polisen en 26-årig man i Juga i Östra Finland som körde 193 kilometer i timmen där hastighetsbegränsningen var 100 km/h.

Motorcykelpolisen vände om och började köra efter mannen. Då uppmätte polisen att mannen körde 212 km/h under en sträcka på cirka tre kilometer. Mannens framdäck gick sedan sönder och bilen stannade vid vägrenen.

Hårt på Tusbyleden

En man född 1992 misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört 193 kilometer i timmen på en väg med en begränsning på 100 kilometer i timmen.

Fortkörningen skedde natten mellan lördag och söndag.

En polispatrull på motorcykel lade märke till mannen när han körde söderut i mycket hög hastighet. Mannen stoppades av polisen vid Ring I och fråntogs körkortet tillfälligt.

155 kilometer i timmen i Raumo

En man född på 2000-talet stoppades natten mot söndagen av polis efter att han kört 155 kilometer i timmen på riksväg åtta i Rauma.

Mannen blåste noll promille. I bilen fanns förutom föraren fyra andra unga personer.

Mannen fick körkortet tillfälligt indraget. Han misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

På riksväg 2, halvvägs mellan Helsingfors och Björneborg, körde en 50-årig man sin motorcykel med en hastighet på 191 kilometer i timmen i fredags. Begränsningen på vägen var 100 km/h.

I Heinola gick det undan med en fart på 158 km/h då en 55-årig förare rattade sin bil på väg norrut. I samma trakter körde en 25-åring 160 km/h på en 100-väg.

166 km/h uppmättes på riksväg fyra. Den skyldiga var en 30-årig man.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning