Många döda och skadade i Afghanistan

På tre dagar har två blodiga dåd skakat den afghanska provinsen Ghazni. Bild: Str/AFP / Lehtikuva

Minst 14 människor har dödats av en bilbomb i Afghanistan, bland dem civila samt personal från landets säkerhetsstyrkor. Ytterligare över 180 människor har skadats.

Ett 60-tal barn som hade lektion i en skola i närheten finns bland de skadade.

– Antalet offer kan stiga eftersom vi inte fått de senaste rapporterna om de som skadats i explosionen, säger Zaher Shah Nekmal, sjukvårdschef i provinsen Ghazni, där dådet skedde.

Talibanerna har tagit på sig attacken.

De senaste dagarna har varit oroliga i Afghanistan. På fredagen dödades minst 14 civila när granateld träffade en marknad i norra delen av landet, även det ett dåd som tros ha utförts av talibanerna. Samma dag utlöstes en bomb i en moské i Ghazni som dödade två personer och skadade 20. IS har tagit på sig moskédådet.

Samtidigt pågår fredssamtal mellan USA och talibanerna i Qatars huvudstad Doha, men under gårdagen kom beskedet att samtalen pausas i två dygn. Under tiden ska möten mellan rivaliserande afghanska grupper hållas.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning