Många döda i misstänkt terrorattack i Burkina Faso

Bild: TT

17 personer har dödats i ett misstänkt terrordåd på en restaurang i Burkina Faso. Flera män öppnade eld mot gästerna. Militär har kallats in och en insats pågår fortfarande.

En turkisk restaurang i huvudstaden Ouagadougou besköts på söndagskvällen lokal tid. Dådet har krävt 17 dödsoffer och 8 personer har skadats, bekräftar landets regering i ett uttalande.

Restaurangen Aziz Istanbul är populär bland utlänningar. Offren kommer från flera olika länder, enligt kommunikationsministern Remi Dandjinou. Han säger att minst en av de döda är fransk medborgare. Enligt uppgifter från sjukhuset är ett av offren turkisk medborgare.

Till motattack

Det är oklart vilka som står bakom attacken. Vittnen har berättat om intensiv skottlossning från tre män som anlände med bil vid halv tio på kvällen. De öppnade eld mot gäster som satt utanför restaurangen.

Även efter det att militär och polis kommit till platsen hördes sporadisk skottlossning, enligt en journalist på nyhetsbyrån AFP.

Säkerhetsstyrkorna har gått till motattack, bekräftar kommunikationsministern. De misstänkta terroristerna ska befinna sig i en del av byggnaden där restaurangen ligger och en insats pågår.

Fattigt land

En person i säkerhetsstyrkorna säger att gärningsmännen har tagit gisslan i byggnaden, men det är inget som regeringen har bekräftat.

Det västafrikanska landet har drabbats av ett ökande antal attacker från militanta islamister de senaste åren. I januari 2016 dödades 30 människor i en attack mot ett hotell och ett närliggande kafé. Terrorgruppen al-Qaidas nordafrikanska gren, Aqim, tog då på sig ansvaret tillsammans med en annan grupp.

Burkina Faso är ett av världens fattigaste länder och gränsar i norr till Mali som under lång tid har kämpat mot våld från militanta islamister.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning