Många biljetter kvar att slåss om

Nilla Fischer och Sverige har allt i egna händer i gruppfinalen mot Danmark. Bild: Björn Larsson Rosvall /TT

På tisdagen spelas den sista omgången i gruppspelet i kvalet till VM i Frankrike 2019. Detta är utgångsläget:

Grupp 1:

England visade klass och slog Wales med 3-0 och är därmed klart för VM. Wales behöver hjälp för att nå playoff. Belgien och Island hotar.

Grupp 2:

Skottland slog Schweiz med 2-1 men det är fortfarande alplandet som sitter i förarsätet i gruppen. Skottland måste slå Albanien borta samtidigt som Schweiz måste tappa poäng mot Polen. Annars blir det Schweiz som tar direktbiljetten till VM.

Grupp 3:

En riktig rysargrupp där ett väldigt bra land riskerar att missa festen på sommaren. Europamästaren Nederländerna toppar en poäng före Norge. De två möts i Oslo på tisdag och insatsen är skyhög. Oavgjort räcker för Nederländerna. Norge måste vinna.

Grupp 4:

Prestigemöte i Viborg då Danmark tar emot Sverige. Sverige har två poäng till godo på sina eviga antagonister. Oavgjort räcker för Sverige.

Danmark måste vinna och i Viborg har det gått vägen förut. Hösten 2006 slog laget Finland och knep VM-biljetten framför näsan på de blåvita spelarna.

Grupp 5:

Tyskland plockade fram sin enorma rutin då laget slog Island borta med 2-0.

Nu räcker det för tyskorna att knipa en poäng borta mot Färöarna. Färöarna har sju raka förluster och 1-45 i målskillnad. Island får sikta in sig på att nå playoff.

Grupp 6:

Italien är VM-klart sedan länge. Belgien ligger tvåa och möter Italien i gruppspelets sista match. Belgien är piskat att vinna för att nå playoff.

Grupp 7:

Spanien har spelat skjortorna av motståndarna i den här gruppen. Sju raka segrar och 22-2 i målskillnad skvallrar om en ruskig klass. Spanjorskorna har varit klara för VM länge.

Österrike och Finland möts i en fullständigt betydelselös match på tisdagen. Ingetdera laget har längre chansen att nå playoff.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning