Många biljetter kvar att slåss om

Nilla Fischer och Sverige har allt i egna händer i gruppfinalen mot Danmark. Bild: Björn Larsson Rosvall /TT

På tisdagen spelas den sista omgången i gruppspelet i kvalet till VM i Frankrike 2019. Detta är utgångsläget:

Grupp 1:

England visade klass och slog Wales med 3-0 och är därmed klart för VM. Wales behöver hjälp för att nå playoff. Belgien och Island hotar.

Grupp 2:

Skottland slog Schweiz med 2-1 men det är fortfarande alplandet som sitter i förarsätet i gruppen. Skottland måste slå Albanien borta samtidigt som Schweiz måste tappa poäng mot Polen. Annars blir det Schweiz som tar direktbiljetten till VM.

Grupp 3:

En riktig rysargrupp där ett väldigt bra land riskerar att missa festen på sommaren. Europamästaren Nederländerna toppar en poäng före Norge. De två möts i Oslo på tisdag och insatsen är skyhög. Oavgjort räcker för Nederländerna. Norge måste vinna.

Grupp 4:

Prestigemöte i Viborg då Danmark tar emot Sverige. Sverige har två poäng till godo på sina eviga antagonister. Oavgjort räcker för Sverige.

Danmark måste vinna och i Viborg har det gått vägen förut. Hösten 2006 slog laget Finland och knep VM-biljetten framför näsan på de blåvita spelarna.

Grupp 5:

Tyskland plockade fram sin enorma rutin då laget slog Island borta med 2-0.

Nu räcker det för tyskorna att knipa en poäng borta mot Färöarna. Färöarna har sju raka förluster och 1-45 i målskillnad. Island får sikta in sig på att nå playoff.

Grupp 6:

Italien är VM-klart sedan länge. Belgien ligger tvåa och möter Italien i gruppspelets sista match. Belgien är piskat att vinna för att nå playoff.

Grupp 7:

Spanien har spelat skjortorna av motståndarna i den här gruppen. Sju raka segrar och 22-2 i målskillnad skvallrar om en ruskig klass. Spanjorskorna har varit klara för VM länge.

Österrike och Finland möts i en fullständigt betydelselös match på tisdagen. Ingetdera laget har längre chansen att nå playoff.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning