Många behöver en dag om året för att hitta rätt film

Lika dystopiskt som ett avsnitt av Netflixserien Black Mirror – många människor spenderar mycket tid på att ha svårt att välja vad man ska titta på. Bild: Netflix/Ap

Har du svårt att välja bland serier och filmer? Du är inte ensam. Varannan svensk spenderar en dag om året på att skrolla film– och serieutbudet.

Enligt en undersökning från tv.nu lägger varannan svensk sammanlagt en hel dag om året på att välja i streamingtjänsternas utbud.

Det som hjälper tittarna att hitta rätt i djungeln är främst rekommendationer från vänner och familj – 29 procent svarar att det är viktigast för om de ska börja se en ny serie eller film. 18 procent tittar på vilket betyg filmen har fått av andra tittare på filmdatabasen IMBD och 17 procent väljer vilken film eller serie de ska titta på om nyhetsmedier och tidningar har skrivit om dem.

Över 6 500 personer har svarat i tv.nu:s undersökning "Svenska tv-panelen".

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning