Månen tema när karnevalen i Venedig startar

Bild: Lehtikuva-AFP/Vincenzo Pinto

Den årliga karnevalen i Venedig har inletts på sedvanligt sätt med en storslagen vattenparad längs kanalerna. Med start i månsken på lördagskvällen fortsatte festligheterna under söndagen.

Åskådare trängdes längs Cannaregio-kanalen för att se de utsmyckade båtarna som passerade till musik. Vattenparaden inleder två veckors intensivt firande som kulminerar på fettisdagen den 5 mars.

"Skyll på månen" var temat för årets parad, med hänvisning till att det i år är 50 år sedan den första människan landsteg på månen. Det är också en referens till Shakespeares pjäs Othello, där månen beskylls för att driva män till vanvett.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning