Managern: Britney Spears vill lägga av

Britney Spears och hennes manager Larry Rudolph jublar när hon belönas med pris på MTV Video Music Awards 2008. Arkivbild. Bild: Kevork Djansezian/TT-AP

Artisten Britney Spears manager sedan 25 år tillbaka säger upp sig, med hänvisning till att popstjärnan avser att avsluta sin karriär, rapporterar BBC.Beslutet kommer två veckor efter att Spears vittnat i domstol om att hon lever under ett oönskat förmyndarskap och att hon bland annat tvingas uppträda mot sin vilja.

"Det har gått över två och ett halvt år sedan Britney och jag hördes senast. Då meddelade hon mig om att hon ville ta en paus från arbetet på obestämd tid", skriver managern Larry Rudolph i ett brev riktat till Britney Spears pappa, tillika förmyndare, Jamie Spears och medförmyndaren Jodi Montgomery.

"Oerhört stolt"

"Tidigare i dag blev jag informerad om att Britney har uttryckt en önskan om att officiellt avsluta sin karriär. Som hennes manager anser jag att det ligger i hennes intresse att jag meddelar min uppsägning, då mina tjänster inte längre kommer att behövas."

Larry Rudolph skriver även att han aldrig varit del i det omskrivna förmyndarskapet, men att han är "oerhört stolt" över vad han och Britney Spears uppnått under deras 25 år tillsammans.

Britney Spears har bland annat haft sex album och fyra singlar högst upp på Billboardlistan.

Omyndigförklarades 2008

Popikonen sattes under förmyndarskap 2008 efter att hon drabbades av psykisk ohälsa, och hennes pappa Jamie Spears begärde då att bli förmyndare över sin dotter, och hennes tillgångar på omkring 60 miljoner dollar.

För två veckor sedan lämnade Britney Spears ett uppmärksammat vittnesmål där hon bland annat berättade att hon krävde ett slut på förmyndarskapet, att hon behandlas med litium mot sin vilja och att hon stoppas från att plocka ut sin spiral och därför inte kan skaffa fler barn.

Fallet har fått stor uppmärksamhet. Bland annat har de två demokratiska senatorerna Elizabeth Warren och Bob Casey gett sig in i debatten. Även de republikanska kongressledamöterna Matt Gaetz, Marjorie Taylor Greene och Burgess Owens har engagerat sig, och bjudit in Spears att tala inför kongressen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning