Man tände eld på bank – 27 skadade

Brandmän utanför banken i Springvale Bild: EPA/JULIAN SMITH

Sex personer fick livshotande skador och 21 andra skadades när en man tände eld på sig själv och sprang in i en bank i en förort till Melbourne i Australien.

Kunderna och de anställda på banken tvingades springa igenom eldinfernot för att ta sig ut genom dörren.

Enligt ett vittne stod mannen i dörren till Commonwealth Bank i Springvale när han plötsligt började brinna. Mannen sprang sedan in i banken och skvätte bensin över mattorna på banken.

"Jag kunde se lågor i entrén och människor som sprang ut blodiga och täckta av sot – de var svarta", säger ett vittne till Sydney Morning Herald.

Andra vittnen berättar om en mindre explosion på platsen, som lät som fyrverkerier.

"Det kan ha varit en bomb som var placerad i entrén", säger vittnet Ashley Atkin-Fone till Sydney Morning Herald.

Enligt brandkåren på plats hade mannen använt en brandfarlig vätska för att tända eld på sig själv och banken. Det är ännu inte klarlagt vilken men vittnen på platsen tror att det rör sig om bensin, skriver tidningen.

En man i 20-årsåldern, med allvarliga brännskador på benen, greps av polisen på plats men det är ännu okänt om det är gärningsmannen.

Sex personer fick allvarliga brandskador och 21 personer, inklusive ett spädbarn, fick andningsproblem orsakade av röken.

Orsaken till attacken är ännu okänd. Nyligen släppte IS en våldsam propagandavideo som visar snabba klipp från några av Melbournes välkända landmärken.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning