Man slog pojke i huvudet med en yxa i Karis

Polisen grep den misstänkta mannen på torsdag kväll i ett höghus i Karis. Bild: SPT/Jenny Blomqvist

Vid sextiden på torsdag kväll fick polisen larm om en man som slagit en pojke i huvudet med yxa i Karis. Pojken har inga livshotande skador.

– Han slog med baksidan, den trubbiga sidan av yxan och pojken fick ett några centimeter stort sår i huvudet, säger Mats Sjöholm, kriminalkommissarie och undersökningsledare vid polisinrättningen i Västra Nyland.

Då polisen anlände till platsen hade den misstänkta gärningsmannen redan avlägsnat sig. Pojken som är född på 2000-talet fördes med ambulans till sjukhuset.

– Han har inga livshotande skador. Tur i oturen att det gick bra för pojken, säger Sjöholm.

Några timmar efter incidenten fick polisen ett nytt samtal om samma man som härjade på gågatan i Karis.

– Han slog sönder skylfönster vid ett apotek, en bank och en restaurang, säger Sjöholm.

Igen hann mannen avlägsna sig innan polisen var på plats. Snabbt fick de ändå veta i vilket höghus mannen befann sig.

– Han vägrade först komma ut så vi fick bryta dörren och hota med tvångsmedel för att gripa honom. Inga tvångsmedel behövde ändå användas, säger Sjöholm.

Den misstänkta gärningsmannen är i 40-årsåldern och bosatt i Karis. Han är bekant för polisen sedan tidigare. Polisen har nu överlåtit honom till hälsovårdsmyndigheterna.

Fallet utreds som grov misshandel, skadegörelse och innehav av farligt föremål.

Gårdagens händelser har väckt oro och diskuterats aktivt på sociala medier. Kriminalkommissarie Mats Sjöholm säger ändå att det inte finns någon orsak till rädsla.

– Det är väldigt ovanligt att någon har med en yxa och slår någon på allmän plats. Det här är ett enskilt tragiskt fall, säger Sjöholm.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning