Man slog främmande på gatan – misstänks för flera fall av misshandel

Polisen har gripit en man som misshandlade främmande på gatan i Vanda. Bild: SPT/Linnea de la Chapelle

Ett par dagar tidigare hade mannen slagit en cyklist i huvudet med en matkasse.

På förmiddagen på söndagen fick polisen larm om en man som hade gett sig på personer han mötte på gatan i Vanda, meddelar polisen. En medelålders man hade varit ute med sina barn då gärningsmannen plötsligt slog honom två gånger. Det ena slaget missade och det andra träffade honom i huvudet. Efter det hade gärningsmannen knuffat mannens fyraåriga barn. Den målsägande kände inte mannen sedan tidigare.

En medelålders kvinna anmälde också mannen. Hon hade väntat på bussen då gärningsmannen kom fram till henne bakifrån och smällde till henne så hårt på örat att hon föll och tappade telefonen som gick sönder.

Utifrån beskrivningarna av mannen kunde polisen snabbt identifiera honom och gripa honom under dagen. Han är född 1987 och hade begått ett liknande brott ett par dagar tidigare, då han slog en cyklist i huvudet med en matkasse. Mannen misstänks för flera fall av misshandel.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46