Man omkom när han skulle korsa tågspåren

Två personer klarade sig, men den tredje blev påkörd av ett godståg som kom från Helsingforshållet. Genvägen över tågspåren kostade en man livet.

En 61-årig man omkom i en olycka vid tågstationen i Lembois i Birkaland på natten mot lördagen. Mannen blev påkörd av ett godståg när han och hans kumpaner skulle korsa tågspåren.

Det är inte meningen att man ska korsa tågspåren vid stationen. För att hindra folk från att göra det finns ett stängsel.

Mannen och hans kumpaner, en man och en kvinna, beslöt trots det att korsa spåren. Kumpanerna kom över spåret oskadda, men den förolyckade mannen blev påkörd av ett godståg som kom från Helsingforsriktningen. Mannen var bosatt i trakten.

Polisinrättningen i Inre Finland utreder dödsfallet. Sällskapet var berusat.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning