Man omkom när han skulle korsa tågspåren

Två personer klarade sig, men den tredje blev påkörd av ett godståg som kom från Helsingforshållet. Genvägen över tågspåren kostade en man livet.

En 61-årig man omkom i en olycka vid tågstationen i Lembois i Birkaland på natten mot lördagen. Mannen blev påkörd av ett godståg när han och hans kumpaner skulle korsa tågspåren.

Det är inte meningen att man ska korsa tågspåren vid stationen. För att hindra folk från att göra det finns ett stängsel.

Mannen och hans kumpaner, en man och en kvinna, beslöt trots det att korsa spåren. Kumpanerna kom över spåret oskadda, men den förolyckade mannen blev påkörd av ett godståg som kom från Helsingforsriktningen. Mannen var bosatt i trakten.

Polisinrättningen i Inre Finland utreder dödsfallet. Sällskapet var berusat.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54