Man misstänks för tre mordförsök – styrde sin bil mot poliser under blåsrazzia

Det misstänka brottet skedde vid en blåsningsrazzia i Tavastehus. Arkivbild. Bild: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Polisen ber om tips av personer som hade stannat vid razzian då incidenten skedde.

Centralkriminalpolisen (CKP) har inlett en förundersökning om ett fall där en person misstänks ha kört en bil mot poliser som höll en blåsrazzia. Det misstänka brottet skedde i Tavastehus natten mot lördagen.

Polisen hade stoppat bilister som färdades i nordlig riktning på riksväg 3 då en bil vägrade stanna och flydde från platsen. Ingen skadades i situationen eller i den biljakt som följde på bilistens flykt.

En ungefär trettioårig man har i dag häktats på begäran av Centralkriminalpolisen. Mannen misstänks för tre mordförsök och grovt rattfylleri.

CKP ber personer som stoppades vid razzian klockan 1.30 på lördagen att anmäla sig hos polisen antingen via e-post på rikosvihje.krp@poliisi. fi eller per telefon till numret 0295 418 622.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46